News Flash:

O mare parte din Germania a fost lovită de vânturi puternice şi ploi torenţiale, doborând copaci şi deteriorând clădiri

22 Octombrie 2021
256 Vizualizari | 0 Comentarii
media 150092571099229100

Vânturi puternice şi ploi torenţiale au lovit joi o mare parte din Germania, doborând copaci, perturbând traficul feroviar şi deteriorând clădiri, relatează dpa.

Autorităţile de transport maritim au emis un avertisment cu privire la formarea de valuri puternice în Marea Nordului şi o creştere a nivelului râurilor Weser şi Elba joi după-amiază şi seara.

Traficul feroviar a fost oprit complet în statele Turingia, Saxonia şi Saxonia-Anhalt, în centrul şi estul Germaniei.

Serviciul Meteorologic German (DWD) a afirmat că fenomene meteo extreme se vor face simţite în nordul şi estul ţării pe tot parcursul zilei.

"Sute de angajaţi ai noştri lucrează la îndepărtarea copacilor şi a altor obstacole de pe şine, reparând liniile electrice aeriene şi înregistrând daunele", a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei feroviare naţionale Deutsche Bahn, potrivit Agerpres.ro.

O mini-tornadă a lovit în apropiere de oraşul port Kiel (nord-vest), lăsând o urmă de 100 de metri lăţime prin oraşul Schwentinental.

Daune au fost de asemenea raportate în sudul statului Bavaria, unde linii de înaltă tensiune au fost doborâte în unele locuri.

Oficiali forestieri din regiunea Harz, centrul Germaniei, au avertizat populaţia să nu meargă în pădure.

"Mersul în pădure în acest moment este un gest extrem de iresponsabil. Chiar şi după ce furtuna a trecut, copacii ar putea să cadă în continuare", a declarat purtătorul de cuvânt al Parcului Naţional din Harz, Friedhart Knolle.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1001 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038966 (s)