News Flash:

O nava de razboi americana va poposi in Constanta pentru exercitii militare

6 Martie 2014
3114 Vizualizari | 0 Comentarii
USS Truxtun se va afla in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria, anunta un comunicat al Fortelor Navale americane. Exercitiile comune vin in contextul crizei din Crimeea, declansate de interventia militara a trupelor ruse in peninsula ucraineana.

Nava USS Truxtun se va afla, in perioada 8-11 martie, in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

"In perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria", se arata intr-un mesaj care insoteste, pe pagina oficiala de Facebook a ambasadei, o fotografie a navei. Potrivit unui comunicat al ambasadei, este vorba despre o operatiune "de rutina".

Operatiunile USS Truxtun in Marea Neagra au fost programate in avans, inainte de plecarea sa din SUA, precizeaza un comunicat al Fortelor Navale americane.

In perioada in care se va afla la Constanta, echipajul navei va avea o pregatire si schimburi de informatii cu partea romana si va participa la un exercitiu cu navele romanesti si bulgaresti din Marea Neagra.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugator apartinand fortelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansata in 2007, denumita in cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugatorul este o nava militara rapida armata cu artilerie, rachete si torpile, destinata lovirii torpiloarelor si submarinelor inamice, precum si escortarii navelor proprii care nu se pot apara.

uss truxtun marea neagra constanta armata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1045 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044012 (s)