vineri, 19 aprilie, 2024

O noua boala, cauzata de o bacterie “mancatoare de carne”, se raspandeste

Distribuie:

Publicat:

Guvernul australian a anuntat joi ca va cheltui 1,5 milioane de dolari australieni (1,14 milioane de dolari americani) pentru combaterea unei bacterii „mancatoare de carne” care se raspandeste in statul sudic Victoria, informeaza citeaza DPA.

Cercetatorii nu cunosc inca modul de transmitere al bolii infectioase cauzate de aceasta bacterie – cunoscuta sub denumirea de ulcerul Buruli, scrie Agerpres. Boala e declansata de bacteria Mycobacterium ulcerans, care apartine aceleiasi familii cu organisme care cauzeaza lepra si tuberculoza, potrivit World Health Organization. Infectia provoaca leziuni severe ale pielii si ale tesutului moale si are efecte devastatoare asupra celor afectati, inclusiv dizabilitati pe termen lung, diformitate, amputari sau chiar deces.

Proiectul va primi o finantare suplimentara de 1,1 milioane de dolari din partea guvernului statului Victoria si a doua consilii locale. ''Este o boala dureroasa, iar cercetarea este vitala pentru a descoperi cauzele acestei noi probleme de sanatate'', a declarat joi ministrul sanatatii, Greg Hunt, intr-o declaratie. ''Speranta mea este ca prin cercetare sa poata fi identificata o sursa comuna care sta la baza raspandirii acestui tip de bacterii, lucru care va duce la diagnosticarea rapida, la solutii de tratament si la strategii de preventie'', a mai precizat oficialul.

In statul Victoria s-au inregistrat 182 de noi cazuri in 2016, 275 in 2017 si 30, pana la acest moment, in 2018, potrivit unui studiu publicat la inceputul lunii. Numarul cazurilor a crescut rapid, infectia a devenit mai puternica si a aparut in noi regiuni geografice, sunt concluziile cercetatorilor intr-un studiu publicat in Australia Medical Journal. Oamenii de stiinta vorbesc despre ''o epidemie care se agraveaza'' si au recunoscut ca nu stiu cum poate fi oprita. Aproximativ 2.000 de cazuri de ulcer Buruli sunt inregistrate in fiecare an la nivel mondial, fiind intalnite cel mai des in regiunile tropicale din vestul si centrul Africii, cu precadere in apropierea apelor statatoare si in lunile calde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img