luni, 18 martie, 2024

O noua infrangere pentru DNA si pentru Gigi Becali: El e afaceristul, patron de echipa, care a iesit invingator

Distribuie:

Publicat:

Adrian Mititelu (50 de ani) a fost achitat de Tribunalul Dolj în procesul în care a fost învinuit de DNA la transferul atacantului Mihai Costea la FCSB în 2011. Decizia este în prima instanță și poate fi atacată cu recurs de procurori, potrivit gsp.ro

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală, pentru că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

Tribunalul Dolj a respins acuzele procurorilor DNA Craiova și i-au dat câștig de cauză lui Mititelu, achitându-l. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

În acest dosar cu numărul 5997/63/2016/, FCSB se constituise parte civilă pentru recuperarea sumei de 1,1 milioane de euro.

Clubul lui Gigi Becali a cerut înapoi banii achitați lui Mititelu, considerându-l pe Mihai Costea liber de contract după dezafiliere. Roș-albaștrii au oferit exemplul lui Andrei Prepeliță, pe care reușiseră să-l legitimeze din postura de jucător liber după dezafilierea oltenilor din 2011.

Prima reacție după verdict

Patronul celor de la FC U Craiova este apărat în acest proces de avocatul Dan Idita, omul îl ajută și pe Gigi Becali în litigiul cu CSA Steaua.

„Când vorbim despre o soluție de achitare nu mai este nevoie de comentarii. Este o soluție corectă și sunt foarte fericit pentru aceasta”, a declarat azi Dan Idita pentru GSP.ro.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img