sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O noua LEGE: toti romanii vor fi OBLIGATI sa faca asta incepand cu data de 15 AUGUST 2017

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii au initiat o noua lege prin care cer schimbarea buletinelor din Romania. Astfel, cat de curand romanii vor avea acte de identitate asemanatoare unor state din Uniunea Europeana.

Noul tip de carte de identitate va fi in format ISO 7810, va avea o dimensiune similara permisului auto sau cardurilor bancare si de asemenea, va avea masuri de siguranta si protectie sporite, dar si mai multe date informative.

Toata lumea este obligata sa isi schimbe BULETINUL incepand cu data de 15 AUGUST 2017.

In noile buletine, romanii vor avea trecut numele ca si acum, codul numeric personal, grupa sanguina, dar si faptul ca poseda sau nu permis de conducere auto si numarul asigurarii sociale. In schimb, ADRESA nu va mai fi trecuta pe actul de identitate.

Initiatorul legii, deputatul Mihai Aurelian, spune ca lipsa adresei de pe actul de identitate reprezinta un mijloc de protectie a persoanei, in fata infractorilor care nu vor sti unde locuieste respectivul, in acest fel ferindu-i familia sau pe el personal de eventuale intamplari nefericite.

O problema stringenta o reprezinta optiunea emiterii cartii de identitate, conferind posibilitatea cetateanului care solicita noul document de a alege o carte de identitate care sa nu contina CIP-ul de memorie, respectand convingerea religioasa a fiecarui roman care nu doreste sa posede un astfel de document care sa aiba incorporat un astfel de CIP.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img