joi, 18 aprilie, 2024

O noua lovitura pentru RCS & RDS! Ioan Bendei isi ia adio de la avere si intra sub control judiciar

Distribuie:

Publicat:

Ioan Bendei, administrator al SC RCS & RDS SA, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie. Acesta este cercetat penal pentru dare de mita, complicitate la spalare de bani. De asemena magistratii au pus sechestru asigurator asupra bunurilor ce apartin societatilor comerciale BODU SRL (pana la concurenta sumei de 16.771.659 lei) si RCS & RDS SA (pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei). 

Dupa ce a stat mult si bine in sertarele magistratilor, procurorii DNA – Sectia de Combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 7 iunie 2017, a inculpatului Ioan Bendei,  la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

– dare de mita,

– complicitate la spalare de bani.

Ioan Bendei, de la RCS-RDS, pus sub control judiciar, iar o parte din avere e sub sechestru
Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Bendei Ioan trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat,

b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,

d) sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,

e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Bendei Ioan i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In vederea confiscarii speciale, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor ce apartin societatilor comerciale BODU SRL (pana la concurenta sumei de 16.771.659 lei) si RCS & RDS SA (pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img