marți, 16 aprilie, 2024

O noua MINIVACANTA pentru romani! Guvernul a DECIS!

Distribuie:

Publicat:

Anul 2017 este unul foarte avantajos pentru romani, care au avut parte de mai multe mini-vacante. Atunci cand sarbatorile oficiale au picat in preajma weekend-ului, Guvernul a decis sa le lege pentru a oferi mai multe zile libere romanilor.

Iar urmatoarea mini-vacanta pentru romani va fi in perioada Sarbatorilor de iarna.

Romanii au avut, pana acum, 5 week-enduri prelungite si asta pentru ca 11 dintre cele 14 sarbatori legale au picat in cursul saptamanii. Prima vacanta scurta am avut-o in luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor.

Pentru ca 24 ianuarie a picat marti, Guvernul a decretat zi libera si luni, pe 23. A urmat o noua vacanta, de Paste, de pe 15 pe 17 aprilie. Doua saptamani mai tarziu, Ziua internationala a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.

Si in noiembrie ne vom mai bucura de astfel de libere.

Sfantul Andrei

30 noiembrie 2017 – joi

Ziua Nationala a Romaniei

1 decembrie 2017 – vineri

Craciunul

25 decembrie 2017 – luni

26 decembrie 2017 – marti

Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, Ziua Internationala a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.

Codul Muncii prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img