vineri, 29 martie, 2024

O noua tulpina a virusului SARS-CoV-2, alta decat cea din Marea Britanie, a aparut in SUA

Distribuie:

Publicat:

O nouă tulpină a virusului SARS-COV-2, alta decât cea din Marea Britanie, se răspândeşte deja pe teritoriul Statelor Unite. Experţii din grupul de lucru de la Casa Albă au ajuns la concluzia că această nouă tulpină se răspândeşte mult mai repede. Este o veste tristă, mai ales pentru spitalele americane care deja nu mai fac faţă numărului din ce în ce mai mare de bolnavi.

Starea unui pacient Covid se poate deteriora de la o clipa la alta, așa că atenția asupra pacienților este maximă, potrivit stiri.tvr.ro.

Situația este dramatică în majoritatea spitalelor americane, iar documentul pus în circulație de Casa Albă accentuează starea de panică. Experții de la centrul federal pentru sănătate publică spun că nu numai noua variant a Sars-CoV-2, britanică sau americană, ridică probleme, ci faptul că nu există un sistem clar care să depisteze atunci când virusul se manifestă diferit, atunci când nu există un răspuns la vaccin sau tratamentele sunt mai puțin eficiente.

Experții dau asigurări totuși, că vaccinul, dacă este utilizat așa cum recomandă producătorii, adică în două doze la interval de 21 de zile, serul va fi eficient și în cazul acestor mutații.

De altfel, președintele ales Joe Biden a anunțat deja că administrația sa va schimba strategia de imunizare a populației. Pentru început , nu se vor mai păstra dozele pentru rapel, ci vor fi distribuite astfel încât să fie injectate cu primul vaccin cât mai multe persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img