vineri, 29 martie, 2024

O poștăriță a furat toți banii de pensii și alocații dintr-o localitate din Maramureș. Femeia ar fi încasat și facturile pentru energie electrică

Distribuie:

Publicat:

O poștăriță, în vârstă de 48 de ani, a furat banii de pensii și alocații din comuna Oncești din Maramureș. Ce sume impresionante a luat femeia, dar și ce acuzații îi mai sunt aduse. Ar fi încasat până și facturile pentru energie electrică.

Oamenii din comuna Oncești din Maramureș au rămas fără pensii și alocații, după ce poștărița, o femeie în vârstă de 48 de ani, a furat toți banii. Cu atât mai mult, femeia ar fi încasat chiar și facturile pentru energie electrică. Ce spun localincii.

O poștăriță a furat toți banii de pensii și alocații

Pensionarii și copiii din comuna Oncești au rămas fără bani, după ce poștărița a furat totul. Femeia a luat banii de pe pensii, alocații, pentru facturile de energie electrică și chiar și ajutoarele sociale ale oamenilor.

Primele informații arată că poștărița ar fi furat, în total, peste 300.000 de lei. Cu atât mai mult, localnicii spun că femeia ar mai fi împrumutat și alte sume de bani cu pretextul că le va înapoia oamenilor banii în câteva zile.

„Este adevărat, la Oncești avem o agentă care ne-a prejudiciat cu 258.000 lei. Prima reclamație am primit-o pe 22 iulie, moment în care am început cercetările interne. Între timp, noi am achitat clienților noștri toate pensiile și alocațiile, urmând să ne recuperăm prejudiciul de la doamnă. Se va finaliza cercetarea în zilele următoare și vom face și o plângere penală. De menționat, de asemenea, că până la încheierea cercetării, doamna nu mai distribuie pensii, alocații. De luni, atunci când începe distribuția pensiilor pentru luna în curs, preiau colegii de la Sighet și vor achita ei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poștei Române, potrivit antena3.ro

Oamenii legi se ocupă de cercetarea cazului

Oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economie Maramureș se ocupă de cercetarea cazului, după ce s-au autosesizat cu privire săvârșirea infracțiunii de delapidare prevăzută și pedepsită de art. 295 Cod Penal.

Polișitii au ajuns la concluzia că femeia și-ar fi însușit în cursul acestui an sume de bani care erau destinate pensiilor, alocațiilor, dar și a ajutoarelor sociale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img