marți, 19 martie, 2024

O primărie a primit o factură uriașă la curent. Ce decizie a luat edilul: “A fost un șoc”

Distribuie:

Publicat:

O primărie din Judeţul Arad a primit, de curând, o înștiințare conform căreia ar avea de plată o factură uriaşă la curent. Cu toate acestea, sistemul de iluminat stradal cu lămpi led, a fost înlocuit recent, susține primarul. 

Suma este colosală, având în vedere achitarea acesteia conform ultimelor șase luni ale anului. În urmă cu trei ani, în comună, au fost montate becuri cu led, pe stâlpii de iluminat. Așadar, scopul acestora era cel de a reduce costurile la energie electrică.

Factură uriașă la curent pentru o primărie

O primărie din Județul Arad s-a confruntat, recent, cu problema facturilor uriașe la curent. Primăria din Zăbrani trebuie să achite, acum, 160 de mii de lei pentru iluminatul public din ultimele şase luni. Cu atât mai mult, primăria plăteşte pentru schimbarea becurilor clasice cu unele cu led o rată lunară în valoare de 38 de mii de lei. 

În 2019 pe stâlpii de iluminat au fost montate becuri cu led. Pe atunci, Primăria Zăbrani își dorea să facă economie şi, cu atât mai mult, consumul la energie electrică să fie mai mic. Factura primită după regularizare a fost contrar așteptărilor autorităților.

"Sigur că a fost un şoc. Am primit o factură enormă, din punctul meu de vedere, şi care cu siguranţă ne va crea suficient de multe probleme.", a declarat Dănuţ Codrea, primarul din Zăbrani.

Ce decizie au luat autorităţile

În acest moment, în comuna Zăbrani sunt în total 800 de stâlpi de iluminat. Cu toate acestea, la consum se adaugă şi cel din instituţiile publice. În încercarea de a face economie, autorităţile au montat ceasuri pe fiecare stâlp. Aceștia sper, astfel, să poată controla consumul de energie. Becurile sunt stinse pe străzi de la miezul nopţii şi până dimineaţa devreme.

"Odată cu aceste măsuri, lumea a fost îngrijorată şi se temea într-un fel de posibilitatea apariţiei hoţilor în zonă. Am convenit ca în perioada respectivă, patrula poliţiei locale să fie însoţită de un pompier voluntar şi un angajat din cadrul serviciului utilitar gospodăresc.", a mai mărtturist primarul.

Însă, ca să poată ţină consumul sub control, primarul a desemnat un om care să citească contorul în fiecare zi.

"Am constatat că avem un consum de 9000 de kw pe lună.", a mai spus primarul Dănuţ Codrea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img