marți, 19 martie, 2024

O primarie SE INCHIDE, dupa ce doi angajati au fost confirmati cu coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Primăria comunei Balaciu din judeţul Ialomiţa îşi va suspenda activitatea timp de două săptămâni, după ce doi angajaţi au fost diagnosticaţi cu coronavirus, anunță news.ro.

La Balaciu au fost confirmaţi cu coronavirus secretarul Primăriei şi soţia sa, angajată în aceeaşi instituţie, la Biroul de Impozite şi Taxe. Cei doi au fost depistaţi, joi, cu COVID-19 după ce, în cursul serii trecute, soţia secretarului a început să se simtă rău, a solicitat o ambulanţă, iar odată ajunşi la spital amândoi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

”Nu au avut niciun simptom. Atât domnul secretar m-a sunat aseară şi mi-a zis că soţia s-a simţit mai rău, că respira mai greu şi a sunat la ambulanţă. Azi numai bine că s-a confirmat COVID”, a precizat primarul Dănuţ Simion.

Pentru că secretarul şi soţia sa au intrat în contact cu aproape toţi angajaţii Primăriei, dar şi cu o mare parte din localnici, vestea infectării lor a produs panică în comună.

Primarul a luat legătură cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi testaţi angajaţii, dar a fost refuzat. Drept urmare, Primăria se va închide pentru cel puţin 14 zile.

”Domnii de la DSP mi-au zis că e posibil ca, dacă facem acum, e posibil să o facem degeaba, să nu ieşim niciunii pozitivi şi să mai aşteptăm 3-4 zile poate avem simptome. Următorul pas cred că va fi închiderea pentru că şi dacă stăm aici putem fi purtători. Noi suntem 11 oameni în patru birouri, logic că toţi am… Acum eu nu mai sunt obligat să mă izolez şi să zic că stau aici. Şi mâine, poimâine fac forme sau aflu că sunt purtător, cu oamenii aia care vin aici şi intru în contact cu ei, ce fac?”, a spus primarul Dănuţ Simion.

Primăria Balaciu nu este singura din Ialomiţa în care angajaţii s-au infectat cu coronavirus. Recent, Primăria Sfântu Gheorghe a intrat în carantină după ce un angajat al instituţiei a fost depistat cu COVID-19. Toţi cei 17 angajaţi au fost trimişi să lucreze de acasă, iar timp de două săptămâni sediul Primăriei va rămâne închis.

În judeţul Ialomiţa, au fost raportate, până joi, 503 cazuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img