sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O replica spusa de Petre Tutea naste un SCANDAL ENORM in Bulgaria

Distribuie:

Publicat:

Candidatul de centru-dreapta din Bulgaria, Tsetska Tsacheva, a folosit o replica in timpul dezbaterii electorale pentru presedintie care starnit valuri de revolta in tara de la sud de Dunare.

“Daca nu esti socialist la 20 de ani, nu ai inima, daca mai esti socialist la 40, nu ai creier” a afirmat candidatul partidului de centru-dreapta GERB. Imediat, liderului Partidului Socialist, Kornelia Ninova a cerut acestuia sa isi ceara scuze pentru afirmatia facuta, scrie sofiaglobe.com.

Aceasta replica este una care a fost folosita de foarte multe in discutii politice. Filozoful roman, Petre Tutea, a folosind-o intr-un interviu dat dupa 1990 pentru TVR intr-o varianta asemanatoare, citandu-l pe fostul premier francez George Clemenceau.

“Daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, n-ai inima, daca dupa 30 de ani mai esti de stanga si nu esti conservator, esti cretin” spunea Petre Tutea.

Astfel de ziceri au mai fost pomenite in trecut in variante mai putin sau mai mult asemanatoare si pentru prim-ministrul francez din secolul XVIII Francois Guizot, premierul american John Adams sau King Oscar al II-lea al Suediei.

Dar, liderul Partidului Socialist din Bulgaria nu a tinut cont de frecventa aparitiei acestui citat in lumea politica si a lansat un atac dur la adresa candidatului dreptei numind declaratia sa: “o insulta aroganta si cinica pentru orice lupta pentru mai multa justitie, solidaritate, libertate si dreptul la un start egal in societate”.

Ulterior, lidera socialista a lansat un atac dur la adresa lui Tsacheva si pe Facebook. “Cuvintele pe care le spui vorbesc destul despre moralitatea si stilul tau in politica. Moralitatea tineretului de a face o alegere, pe care mai tarziu o negi pentru carierism. Un stil de ura si confruntare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img