vineri, 29 martie, 2024

O reprezentaţie a operei ‘Machbeth’ de Giuseppe Verdi va deschide noua stagiune de la Scala din Milano

Distribuie:

Publicat:

O reprezentaţie a operei "Machbeth", de Giuseppe Verdi, va deschide noua stagiune de la Scala din Milano în faţa mai multor sute de spectatori, marţi seară, în contextul în care cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus a forţat numeroase companii de teatru şi de operă din alte regiuni ale Europei să îşi sisteze încă o dată activitatea, informează Reuters.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi alte celebrităţi sunt aşteptate să asiste la această premieră, care marchează de obicei debutul calendarului cultural din Milano, în mijlocul îngrijorărilor legate de răspândirea noului coronavirus.

Deşi cinematografele şi teatrele din Italia s-au redeschis pentru publicul larg la sfârşitul lunii aprilie, Guvernul de la Roma a restricţionat încă o dată accesul, luni, la o serie de spaţii culturale şi servicii, inclusiv la spectacole de operă, pentru persoanele care nu s-au vaccinat deocamdată împotriva COVID-19.

"Când vezi atât de multe teatre mari care se închid din nou, precum Opera de Stat din Viena, cele din Munchen, Dresda şi Leipzig, trebuie să spun că noi suntem norocoşi… Debutul stagiunii din acest an reprezintă un fel de miracol", a declarat directorul artistic de la Scala, Dominique Meyer.

Doar spectatorii şi membrii orchestrei vor trebui să poarte măşti sanitare, în timp ce actorii şi membrii corului vor evolua pe scenă fără măşti, dar respectând distanţarea fizică.

Dominique Meyer a dezvăluit că Scala din Milano a cheltuit aproximativ 1,7 milioane de euro de la începutul pandemiei de COVID-19 pentru a achiziţiona teste de depistare a COVID-19, materiale dezinfectante şi pentru a implementa alte măsuri pentru a frâna răspândirea virusului, potrivit Agerpres.ro.

Spectacolul "Macbeth", bazat pe piesa de teatru omonimă scrisă de William Shakespeare, spune povestea unui general scoţian care, instigat de soţia lui însetată de putere, îşi ucide regele şi se autoproclamă suveran.

Baritonul italian Luca Salsi interpretează rolul generalului Macbeth, soprana rusă Anna Netrebko o joacă pe Lady Machbeth, iar baritonul rus Ildar Abdrazakov apare în rolul Banquo.

Deşi acţiunea din piesa originală de teatru "Macbeth" este plasată în secolul al XI-lea, regizorul acestui spectacol de operă, Davide Livermore, a decis ca spectacolul să se desfăşoare într-un oraş modern, pe un fundal cu zgârie-nori şi un lift uriaş, folosind un program de realitate augmentată.

Spectacolul de operă "Machbeth" se va juca la Scala din Milano până în data de 29 decembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img