joi, 28 martie, 2024

O romanca din Anglia a donat 400.000 de euro in Romania. Iata la cine au ajuns banii

Distribuie:

Publicat:

Gest de aur făcut de o româncă stabilită în Marea Britanie! Aceasta a donat suma de 400.000 de euro în România. Iar scopul în care au fost folosiți banii ne face să spunem cu mâna pe inimă JOS PĂLĂRIA!

Nu de alta, dar gestul acestei femei ne demonstrează încă o dată că românii sunt oameni cu suflet de aur! Citește mai jos ce investiție extraordinară a fost posibilă datorită donației făcută de această femeie, dar și cine este aceasta.

Scrie-ne la finalul articolului ce părere ai despre gestul acestei doamne!

Spitalul clinic „Dr. Ioan Cantacuzino”, una dintre cele 19 instituţii medicale din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), are începând de luni o sală de operaţie complet nouă în cadrul secţiei de Chirurgie generală.

Potrivit unui comunicat de presă al ASSMB, una dintre cele patru săli de operaţie a fost complet reabilitată în urma unei donaţii, în valoare de 400.000 de euro.

Din aceeaşi donaţie, secţia de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu şase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuţilor.

„Aparatura din blocul operator al secţiei de Chirurgie este de ultimă generaţie şi a fost achiziţionată din fondurile Primăriei Municipiului Bucureşti. Din această săptămână, medicii sunt pregătiţi să opereze în condiţii moderne.

Cine este femeia care a făcut donația

Celelalte trei săli de operaţie din secţia de Chirurgie generală vor fi reabilitate şi ele în perioada următoare. În acest sens, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, a alocat în 2017 un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate.

Donaţia de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizată prin intermediul domnului Ion Balş, executorul testamentar al doamnei Sanda Cârciog-Rizescu”, se precizează în comunicat.

Sanda Cârciog-Rizescu a fost oromâncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Ea a decedat in 2015 si a lasat numeroase dispozitii testamentare.

Dacă ți-a plăcut acest articol nu uita sa il distribui mai departe prietenilor tăi! Iti multumim!

Vezi si: 5 cadouri pe care nu ar trebui să le oferi niciodată

Zile de naștere, onomastice, aniversări sau petreceri de casă nouă. Nunți botezuri sau simple petreceri.

Mereu suntem puși în sitația de a cumpăra cadouri pentru apropiați sau cei dragi! Fie că este vorba despre un parfum, un ceas sau un set de cafea, de fiecare dată reușim să găsim ceva frumos, despre care sperăm că va fi și pe placul persoanei care va primi darul din partea noastră.

Știați, însă, că există o listă cu obiectele pe care nu ar trebui să le oferiti cadou niciodată? Iar motivele sunt de la reguli de etichetă, până la superstiții.

Iată o listă cu 5 cadouri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată:

Ce cadouri nu se fac niciodată: 1. Perle

În niciun caz să nu le oferi celor dragi bijuterii cu perle. Se spune că aceastea aduc, pe lângă ghinion, pierderi materiale și boli. În schimb, poți face cadou diferite bijuterii cu pietre prețioase.

Ce cadouri nu se fac niciodată: 2. Mănuși

Cu toate că pot repezenta un cadou extreme de elegant, se crede că mănușile sunt folosite deoseori în ritualuri magice. Se spune că atunci când cineva oferă cadou mănuși, va avea ghinion atât persoana care le-a oferit cât și cea care le-a primit. Dacă, totuși, vrei să faci cuiva cadou o pereche de mănuși dar ești o persoană superstițioasă, asigură-te că vei primi și tu ceva în schimb.

Ce cadouri nu se fac niciodată: 3. Batistă

Cu toate că poate părea un cadou fin, feminin, o batistă oferită în dar este un gest destul de neinspirat. Asta deoarece batistele sunt asociate cu înmormântările.

Indiferent de ce vei alege până la urmă, ține minte că orice cadou trebuie oferit din inimă. Iar dacă este destinat unei persoane de sex feminin, nu uita de flori!

Ce cadouri nu se fac niciodată: 4. Pantofi

Pantofi i-ai dorit celui care îi va încălța să fie cuprins de nefericire. O explicație pentru această ipoteză este aceea că în limba chineză cuvântul „pantof” este sinonim cu „suspin”. Pe de altă parte, superstițiile din țara noastră spun că persoana care oferă cadou o pereche de pantofi va suferi o despărțire definitivă de cea care i-a primit.

Ce cadouri nu se fac niciodată: 5. Oglindă

Se spune că oglinda primită cadou nu face altceva decât să fure tinerețea și vitalitatea persoanei în a cărei casă ajunge. Așa că ia-ți gândul de la acest dar. În schimb, te poți orienta spre un tabou sau un set pentru bucătărie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img