vineri, 26 aprilie, 2024

O romanca prinsa la furat in Anglia le-a spus judecatorilor ca i s-a parut «prea greu sa munceasca»

Distribuie:

Publicat:

O romanca in varsta de 20 de ani a fost retinuta dupa ce comis mai multe furturi, alaturi de o complice, in centrul orasului Manchester, relateaza Manchester Evening News.

Imberba, fara sa fie apasata de situatia in care se gasea, Maria Spirache le-a spus judecatorilor ca «a avut o slujba, dar i s-a parut prea greu sa munceasca», asa ca a ales unic alternativa posibila din punctul ei de vedere: s-a apucat de furat.

Ea a fost prinsa in timp ce incerca sa fure produse dintr-un magazin Boots, pe 29 ianuarie. In geanta sa, politistii au gasit produse in valoare de 239 lire, pe care femeia spune ca le sustrasese pentru nepotul ei din Romania.

Cele doua femei isi alegeau victimele din cafenele, restaurante sau magazine fiind preferate mai ales persoanele vulnerabile, precum cele in varsta sau cu mobilitate redusa.

Spirache a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani si ar fi pradat si un barbat care se afla la cumparaturi pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap.

O alta victima a fost un student care voia sa depuna la banca aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care ii stransese in luni de zile, din doua joburi part-time, pentru a-si plati studiile.

Cele doua femei se foloseau de tactici bine puse la punct pentru a le distrage atentia victimelor si pozau inclusiv in membre ale unei organizatii caritabile.

Maria Spirache a pledat vinovata la cele noua capete de acuzare si a fost condamnata la 32 de luni . Complicea sa nu a fost deocamdata prinsa de politisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img