joi, 25 aprilie, 2024

O sansa in plus pentru fetita infectata cu HIV! Magistratii ieseni vor judeca plecarea in Elvetia. Mama nu este de gasit

Distribuie:

Publicat:

Lea Ioana, fetita infectata cu HIV, are o noua sansa • Magistratii au acceptat apelul tatalui care a solicitat o ordonanta presedintiala care sa permita iesirea din tara fara acceptul mamei • Termenul de judecata este programat pentru inceputul lunii iunie • Minora ar urma sa plece in Elvetia, cu suportul financiar al unchiului, cunoscut milionar in Tara Cantoanelor

In editiile anterioare ale cotidianului BZI a fost relatata povestea unei fetite de numai cinci ani, infectata cu HIV, care nu poate parasi tara pentru a face un tratament in Elvetia, deoarece tatal nu are acordul mamei, care este de negasit. Mai mult, bunica dinspre mama s-a opus categoric plecarii, explicand instantei ca banuieste ca fetita va fi folosita intr-o retea de adoptii. Surprinzator, fara sa existe probe in acest sens, magistratiii au dat o solutie favorabila bunicii.

De precizat ca femeia nu avea calitatea oficiala de a reprezenta interesele fetitei. In schimb, in cursul zilei de ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au dat o noua speranta micutei Lea Ioana. Au aprobat apelul, iar primul termen de judecata va avea loc pe data de 5 iunie.

Tatal minorei vrea sa obtina o ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordului parental. In cazul unei solutii favorabile, minora va putea fi scoasa din tara fara acordul mamei. In aceasta perioada, inspectorii de la Protectia Copilului au demarat mai multe anchete sociale, pentru a stabili cu exactitate mediul in care traieste Lea.

Cumnatul, milionar in Elvetia

Reamintim ca Lea Ioana D. s-a nascut din parinti infectati cu virsul ucigas, Alin D. din Iasi si Oana Maria C. din comuna  Stolniceni-Prajescu. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei asociatii, iar la scurt timp au dat nastere unei fetite, in urma relatiei de concubinaj. Dupa nastere, relatia dintre cei doi nu a mai functionat. Aparent, mama a renuntat la drepturile asupra copilului, in favoarea tatalui. Exista si o hotarare judecatoreasca prin care drepturile sunt acordate lui Alin, Oana avand drept de vizita, dar si obligatia de a plati pensie alimentara.

Intre timp, conform rudelor, Oana a plecat la munca in Italia, iar tatal si-a urmat tratamentul, beneficiind de ajutorul surorii Simona. Aceasta s-a casatorit cu Andreas Kumin, un cunoscut milionar din Elvetia, care patroneaza mai multe firme, printre care si Mc Paper Land, componenta Kumin Group AG.

Deci, conditiile materiale nu reprezentau o problema pentru asigurarea tratamentului specific. Numai ca, la un moment dat, a intervenit bunica fetitei dinspre mama. Alin impreuna cu elvetianul intentionau sa o duca pe Lea la un tratament in Elvetia. Pentru asta era nevoie de o procura, dar Oana Maria nu a mai putut fi contactata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img