joi, 25 aprilie, 2024

O stație de metrou din Paris a fost redenumită ‘Elisabeta a II-a’ în ziua funeraliilor reginei

Distribuie:

Publicat:

O stație de metrou din Paris a fost redenumită „Elisabeta a II-a" în ziua funeraliilor reginei, potrivit CNN.

Rețeaua de transport parizian RATP a anunțat că a schimbat numele unei stații de metrou pentru a o onora pe regina Elisabeta a II-a în ziua funeraliilor sale.

Stația de metrou George V, de pe linia 1 de sub Champs-Élysées, a fost redenumită în cinstea reginei doar luni, în ziua funeraliilor, potrivit Mediafax.

„Grupul RATP aduce un omagiu reginei Angliei redenumind stația George V în numele Elisabetei a II-a pentru această zi. Schimbarea este temporară și schimbăm doar una din cele două plăci pentru a nu crea probleme sau necazuri călătorilor noștri", a anunțat compania, luni, pe Twitter.

Stația a fost numită George V după bunicul reginei decedate, regele George V. Regina „a iubit Franța, care a iubit-o la rândul ei", mai scrie în comunicatul companiei.

Regina Elisabeta a II-a deține recordul pentru cele mai multe vizite la Palatul Élysée ale unui suveran străin. Cu diferite ocazii, inclusiv cele șase vizite de stat pe care le-a efectuat în Franța, regina s-a întâlnit cu toți cei opt președinți ai celei de-a cincea Republici franceze, înființată în 1959.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img