miercuri, 17 aprilie, 2024

O vedetă YouTube a fost ucisă de către propriul tată, act considerat ‘crimă de onoare’

Distribuie:

Publicat:

Politicieni și grupuri pentru drepturile omului cer dreptate pentru Tiba al-Ali după mărturisirea tatălui său care a ucis-o pe tânăra vedetă de pe YouTube. Gestul său a stârnit indignare în Irak, în condițiile în care așa-numitele crime de "onoare" continuă în această țară conservatoare, scrie The Guardian.

Tiba al-Ali, în vârstă de 22 de ani, a fost ucisă de tatăl ei pe 31 ianuarie în provincia Diwaniya din sudul țării, a declarat vineri pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan.

Poliția a încercat să medieze între Ali – care locuia în Turcia și se afla în vizită în Irak – și rudele ei pentru a "rezolva disputa familială într-un mod definitiv", a precizat Maan. Se pare că tatăl lui Ali ar fi fost nemulțumit de decizia ei de a locui singură în Turcia.

Maan a declarat că, după întâlnirea inițială a poliției cu familia, "am fost surprinși a doua zi … cu vestea uciderii ei de către tatăl ei, așa cum a recunoscut acesta în mărturisirile sale inițiale". El nu a oferit mai multe detalii despre natura disputei.

Ali își câștigase adepți pe YouTube, unde postase videoclipuri cu viața ei de zi cu zi și în care apărea adesea logodnicul ei. Între timp, o sursă din cadrul poliției care a vorbit cu AFP sub rezerva anonimatului a confirmat că "disputa" datează de mai mulți ani.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img