marți, 23 aprilie, 2024

Oamenii care sunt cei mai rezistenți la COVID-19: Detaliul neobișnuit care îi face imuni

Distribuie:

Publicat:

Persoanele care nu suportă anumite gusturi par să fie mai protejate la COVID-19, spune un recent studiu publicat în JAMA Network Open, marți 25 mai.

Este vorba despre cei care sunt foarte sensibili la gustul amar. Aceștia nu numai că sunt mai puțin susceptibili se îmbolnăvi de COVID-19 decât persoanele care nu sunt atât de sensibile la aromele înțepătoare, dar sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile de a ajunge să fie spitalizate.

Mai mult, aceste persoane au avut simptome de COVID-19 timp de doar aproximativ cinci zile, comparativ cu o medie de 23 de zile.

Exact cum sau chiar dacă gustul afectează riscul COVID-19 nu este pe deplin înțeles, dar cercetătorii au o teorie.

Cercetătorii nu știu precis de ce se întâmplă acest lucru și care este legătura dintre sensibilitatea la gusturi și gravitate bolii dar au o teorie.

Receptorii gustului amar – inclusiv unul numit T2R38 – se găsesc în papilele gustative ale limbii fiecăruia dintre noi.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img