joi, 18 aprilie, 2024

Oamenii din localitatile vasluiene nu vor sa accepte taxa pe GUNOI

Distribuie:

Publicat:

Comisia Europeana prevede existenta unei taxe se salubritate. In comunitatile rurale, taxa pe gunoi este de 2,36 lei/persoana, iar in centrele urbane, de 7,8 lei/persoana. Unii primari din judetul Vaslui spun ca oamenii din mediul rural nici nu vor sa auda de o asemenea taxa. Pana la aceasta data, peste 80% din consiliile locale au adoptat hotarari privind aprobarea taxei, alte autoritati publice locale urmand sa ia in discutie chestiunea taxei in urmatoarele luni.

Vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi,  sustine ca taxa de salubritate este absolut necesara si reprezinta un pas spre civilizatie.

”In orice tara civilizata, toata lumea plateste o astfel de taxa. Am auzit destul de multe opinii, dar trebuie inteles un lucru: orice serviciu in tara asta trebuie platit; si daca vine omul si imi ia gunoiul de la poarta trebuie platit. Trebuie sa intelegem ca sunt niste norme ale UE pe care trebuie sa le respectam ca nu suntem noi mai cu mot. S-au dus vremurile cand duceam gunoiul in fundul curtii. Trebuie sa intelegem ca trebuie sa ne civilizam ,iar mediul trebuie pastrat pentru generatiile viitoare”, a spus Mihalachi.

 Printr-o hotarare a CJ Vaslui, s-a operat trecerea in administrarea comunelor a 24.800 de unitati de compostare individuala, incluse in domeniul public al judetului Vaslui. De asemenea, primariile au mai primit in gestiune 3.125 de eurocontainere, precum si patru tocatoare, achizitionate de asemenea in cadrul proiectului. Valoarea totala a proiectului „Sistemului Integrat de Management al Deseurilor Solide – judetul Vaslui“ este de 32 milioane de euro. Este vorba despre trei contracte de lucrari: groapa ecologica de la Rosiesti, constructia a patru statii de transfer, precum si inchiderea depozitelor existente in Barlad, Husi si Negresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img