joi, 28 martie, 2024

Oamenii lui Dăncilă, eșuații din ALDE și foștii liberali care au ratat Parlamentul au fost instalați de Nazare pe salarii grase la FNGC-IMM

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Finanţelor le-a prelungit mandatele de membri ai Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGC-IMM) mai multor veterani din politica românească, potrivit Adevărul.

FNGC-IMM, instituţie care se ocupă de gestionarea programelor de subvenţionare ale întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru fermieri, dar şi de garanţiile pentru programul „Prima casă”, va avea în continuare în Consiliul de Administraţie foşti politicieni ca Radu Stroe (ex-ministru PNL), Ovidiu Silaghi (ex-ministru PNL) şi Ion Ariton (ex-ministru PDL), care vor primi o leafă lunară brută de 12.000 de lei. La Fondul de Garantare a IMM-urilor este şi Anca Boagiu, fost ministru PDL.

Dan Matei, fost consilier de stat pe probleme economice al fostului premier Viorica Dăncilă, a fost numit preşedinte al CA al FNGC-IMM, funcţie pe care o va deţine până pe 9 octombrie, cu posibilitate de prelungire încă două luni. Matei lucrează în prezent şi în Ministerul Finanţelor. De asemenea, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă va ocupa un loc şi în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, funcţie pentru care va fi recompensat cu o indemnizaţie lunară brută de 12.600 de lei. Nu e singurul funcţionar de la Finanţe cu simpatii social-democrate promovat de Nazare, printre consilierii acestuia fiind inclusiv unul din principalii oameni ai lui Teodorovici şi Vâlcov, Mihai Diaconu, fost secretar general al ministerului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img