joi, 25 aprilie, 2024

Oana Florea: Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 va solicita SRI un punct de vedere

Distribuie:

Publicat:

Comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009 a decis, luni, să solicite Serviciului Român de Informații un punct de vedere în legătură cu eventuala prezență a fostului director SRI George Maior și a fostului prim-adjunct Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea, în seara scrutinului din acel an.

Decizia a fost luată la propunerea deputatului PSD Liviu Pleșoianu.

“Am decis să trimitem o adresă către SRI pentru a ști poziția acestei instituții cu privire la faptul că doi angajați au fost sau nu în casa domnului Oprea în noaptea alegerilor”, a precizat președintele Comisiei, Oana Florea.

Ea a spus că s-a abținut la acest vot, menționând că membrii Comisiei au hotărât că este util un punct de vedere de la SRI pe această temă.

“O altă decizie a Comisiei a fost de a solicita domnului general Dumitru Iliescu noi documente având în vedere că a făcut afirmații că deține documente suplimentare”, a arătat Florea.

În legătură cu solicitarea Comisiei de anchetă către președintele Senatului de a sesiza CCR pentru conflict între instituții, Oana Florea a precizat că aceasta a fost înaintată Comisiei pentru constituționalitate.

“A venit răspuns de la președintele Senatului. Sesizarea noastră a fost înaintată către Comisia de constituționalitate pentru un punct de vedere. Pe baza acestui punct de vedere, președintele Senatului va face demersurile necesare. Întrucât instanța este în vacanță, iar comisia oricum se va închide în 8 septembrie, este util un punct de vedere pentru viitor, pe noi nu ne ajută”, a mai spus Florea.

sursa: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img