News Flash:

Oase de tigri si girafe preistorice gasite la Vaslui - in Moldova a fost savana

25 Iulie 2013
2022 Vizualizari | 0 Comentarii
descoperire arheologica
Mai multe fragmente de oase ale unor mamifere preistorice specifice zonei tropicale au fost decoperite sub un deal dintr-un sat din Vaslui, in timpul reabilitarii unui drum national.

Fragmentele osoase au fost scoase de la o adancime de circa 2,5 metri, de pe culmea unui deal din localitatea vasluiana Cretesti, si apartin unor animale care au trait in urma cu 10 milioane de ani, transmite Romania TV.

Paleontologii vor continua sapaturile de la Cretesti, unde a fost amenajat deja un sit ce se intinde pe o suprafata de 30 de metri patrati.

Printre fosilele preistorice descoperite la Vaslui se numara cranii de tigri cu colti sabie, mandibule de cal tridactil, fragmente de mandibula de hiena si mandibule de antilope si gazele. De asemenea, s-a gasit si un craniu de calichotherium, un mamifer asemanator girafei, cu membrele din fata terminate in gheare si mai scurte decat cele din spate.

Despre acest ultim animal, un reprezentant al Muzeului "Vasile Parvan" din Barlad a declarat: "Acest craniu reprezinta un trofeu al descoperirilor din situl paleontologic de la Cretesti, ceva unicat cel putin in Europa de Est, si care certifica prezenta acestui animal curios in partea de est a Carpatilor. Astfel, completam zestrea paleontologica a Romaniei cu un sit care ne da o diversitate de specii din era Miocenului mediu.

Prezenta acestor fragmente osoase ne demonstreaza ca in aceasta zona a Moldovei, acum 10 milioane de ani, a existat o savana caracteristica zonelor tropicale, cu padure si zone foarte largi acoperite de iarba, dezvoltate intr-un climat cald".

descoperire arheologica judetul vaslui secolul iv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035237 (s)