joi, 28 martie, 2024

Obama autorizeaza modernizarea arsenalului nuclear al SUA

Distribuie:

Publicat:

Administratia Barack Obama a autorizat prelungirea unui program care prevede modernizarea focoaselor atomice, o noua versiune a armamentului strategic neconventional urmand sa fie fabricata dupa anul 2020, informeaza site-ul DefenseNews.com, potrivit Mediafax.

Administratia nationala pentru siguranta nucleara din SUA a dispus intrarea in faza de productie a programului pentru fabricarea focosului nuclear B61-12. Prima unitate de productie a versiunii modernizate a focosului atomic va fi operationala in anul fiscal 2020.

„Intrarea in noua etapa a programului destinat focosului B61-12 reprezinta un progres major pentru NNSA si pentru talentatii oameni de stiinta si ingineri implicati in aceasta misiune vitala pentru siguranta nationala a Statelor Unite”, a declarat directorul institutiei, generalul Frank Klotz.

Presedintia Rusiei a refuzat, marti, sa comenteze informatiile privind decizia Statelor Unite de a moderniza arsenalul nuclear, dar un membru important al Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, a explicat ca va exista o reactie simetrica a Moscovei.

„Aceasta problema tine de competenta Ministerului Apararii. Specialistii trebuie sa isi prezinte evaluarile”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de site-ul agentiei Tass.

„Orice incalcare a echilibrului nuclear va alimenta o cursa a inarmarii. In mod clar, Rusia va reactiona in mod adecvat. Dar, dupa cum presedintele Vladimir Putin a spus in mod repetat, Rusia nu va fi atrasa intr-o cursa a inarmarii de amploare, de genul celei care a contribuit semnificativ la destramarea URSS”, a declarat, la randul sau, Dmitri Gorovtov, vicepresedintele Comisiei pentru Siguranta Nationala din Duma de Stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img