vineri, 29 martie, 2024

Obezitatea: cafeaua și ceaiul mate limiteaza creșterea în greutate

Distribuie:

Publicat:

Cafeaua limiteaza creșterea în greutate. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois, Statele Unite, au demonstrat că cafeaua și mate au virtuți împotriva creșterii în greutate.

Cafeaua și mate (infuzia unei plante sud-americane cu același nume) ar lupta împotriva obezității, potrivit unui studiu publicat recent în revista științifică The Journal of Function Foods.

Cafeaua limiteaza creșterea în greutate

Cercetătorii au observat două grupuri de șoareci care au avut o dietă bogată în grăsimi și zaharuri timp de patru săptămâni, făcând ca unul dintre cele două grupuri să absoarbă echivalentul a patru căni de ceai și mate.

La sfârșitul acestei perioade, animalele care au consumat cofeină au câștigat cu 16% mai puțin în greutate și cu 22% mai puține grăsimi decât celălalt grup.

Oamenii de știință spun că cofeina poate reduce acțiunea unei gene care contribuie la creșterea în greutate.

„În lumina acestor descoperiri, mate și cofeina pot fi considerați agenți anti-obezitate”, a spus dr. Elvira Gonzalez de Meija, unul dintre autorii studiului, după cum a raportat Dailymail.

Cu toate acestea, aceste rezultate ar trebui să fie calificate luând în considerare alte studii asupra efectelor nocive ale consumului mare de cafea. În aprilie anul trecut, de exemplu, un studiu a găsit o legătură între consumul de cafea și cancerul pulmonar dincolo de două căni pe zi. În august, un alt studiu a concluzionat că consumul a mai mult de trei căni de cafea pe zi ar putea duce la dezvoltarea durerilor de cap.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img