sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Obezitatea extremă este mai periculoasă decat fumatul

Distribuie:

Publicat:

Obezitatea, mai periculoasă decât fumatul. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național al Cancerului din SUA, persoanele care suferă de obezitate severă au o speranță de viață mai mică decât cea a fumătorilor.

Obezitatea, în forma sa extremă, ar reduce speranța de viață a omului chiar mai mult decât tutunul. Această constatare este făcută de cercetătorii de la Institutul Național al Cancerului din Statele Unite, după ce au analizat 20 de studii efectuate în Statele Unite, Suedia și Australia. Conform observațiilor lor, speranța de viață a persoanelor care suferă de obezitate severă scade de la 6,5 ​​la 13,7 ani.

O persoană este considerată obeză atunci când indicele de masă corporală (IMC), raportul dintre greutatea în kilograme și înălțimea în metru pătrat, este egal sau mai mare de 30. Obezitatea extremă începe de la 40. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproape 35% dintre adulții din întreaga lume sunt obezi sau supraponderali.

Obezitatea, mai periculoasă decât fumatul. Obezitatea scade speranța de viață

Obezitatea și excesul de greutate sunt factorii de risc pentru moartea timpurie. Ele provoacă diabet de tip 2, hipertensiune arterială, colesterol. Cu peste 3 milioane de decese pe an, ele se situează pe locul 6 în clasamentul factorilor de risc pentru sănătate, din lume. Cu toate acestea, se spune că obezitatea a devenit noua normă pentru construirea corpului.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat autoritățile publice europene cu privire la prevalența obezității în diferitele țări ale UE. Într-un raport, OMS indică faptul că europenii sunt din ce în ce mai grași: 27% dintre adolescenții de 13 ani și 33% dintre copiii de 11 ani au supraponderabilitate. Obezitatea ar deveni chiar noua normă de greutate într-o majoritate a țărilor de pe bătrânul continent. Numărul cazurilor de obezitate s-a dublat începând cu anul 1980. Ponderea excesivă afectează 1,4 miliarde de persoane în vârstă de 20 de ani și peste, inclusiv peste 200 de milioane de bărbați și aproape 300 de milioane de femei care sunt obeze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img