joi, 25 aprilie, 2024

Obiceiul care crește riscul de a face AVC: Pe cât de banal, pe atât de periculos

Distribuie:

Publicat:

Pandemia i-a forțat pe mulți oameni să intre într-un stil de viață mai centrat pe confort, în care calea de ieșire mai ușoară este preferată de toți. E timpul, însă, să realizăm că, dincolo de confort, acest stil de viață sedentar ne poate costa sănătatea, în timp. Sau chiar viața, în cazuri extreme.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul JAMA Network Open, un stil de viață sedentar ar putea avea un impact grav asupra sănătății și poate crește riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Accident vascular cerebral: renunțați la această activitate! Fiecare oră vă poate crește riscul drastic

Cercetarea a arătat că fiecare oră petrecută în mod sedentar, în anii 60 și 70, ar putea crește riscul de accident vascular cerebral cu 14%.

Acest lucru s-ar putea referi chiar la timpul liber pe care îl petrecem în sufragerie sau în timp ce lucrezi neobosit la o slujbă de birou sau studiezi non-stop.

În plus, studiul a arătat că persoanele care abia s-au mișcat timp de 13 ore pe zi au avut cu 44% mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral decât cei care au petrecut mai puțin de 11 ore după un stil de viață sedentar.

Și, cel mai bun mod de a inversa acest efect este prin a obține mai multă mișcare.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img