miercuri, 24 aprilie, 2024

Obiceiul care le aduce oamenilor la fel de multa placere precum relatiile intime

Distribuie:

Publicat:

Banii nu pot cumpara fericirea, insa mersul la shopping iti poate garanta cel putin o zi pe cinste. Un studiu realizat la nivelul undelor cerebrale gamma arata o legatura intre mersul la cumparaturi si starea de spirit buna

Cercetarea, coordonata de compania MyndPlay, care au mai facut, in trecut, si alte studii referitoare la placere si la prezenta ei in semnalele electrice ale creierului. Oamenii de stiinta i-au impartit pe cumparatori in doua categorii: cei care gasesc o placere nebanuita in a cauta hainele potrivite si cei care aproape ca ar cumpara orice cu conditia sa li se potriveasca din punctul de vede al marimii. 

Analiza a aratat ca 84% dintre cei din prima categorie au simtit nivelul maxim al placerii cand au ajuns la casa, sa plateasca produsele. Nivelul placerii resimtite de acestia este comparabil cu cel resimtit in timpul unei partide de sex sau cel al unui pilot de Formula 1 la finalul unei curse. De partea cealalta, persoanele carora shoppingul nu le face nicio placere au avut sentimentul de oboseala in monentul in care au petrecut peste 10 minute la cumparaturi. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img