sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Obiceiuri simple pentru o viata lunga si sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

In timp ce oamenii de stiinta inca sunt in cautarea secretelor vietii indelungate, exista cateva obiceiuri care cresc sansele ca oamenii sa traiasca mai mult, mai sanatosi si mai fericiti. Tot ce trebuie sa facem este sa tinem cont de ele si sa le includem in stilul nostru de viata.

Iata ce ar trebui sa faci ca sa ai viata lunga:

Sa nu fumezi

Fumatul are un puternic efect negativ asupra sanatatii generale. El este asociat cu afectiuni, precum cancer pulmonar, boli cardiovasculare, boli pulonare si accident vascular cerebral, care ucid mai multi oameni in fiecare an. In urma mai multor studii s-a constat ca, in organismul unui om care fumeaza zilnic, in fiecare an, sunt produse 150 de mutatii suplimentare in fiecare celula pulmonara. Cu cat sunt mai multe mutatii, cu atat creste riscul ca acele celule sa devina canceroase. Asadar, pentru a preveni bolile, renunta la fumat.

Sa te ridici de pe scaun la fiecare 30 de minute

Conform unui articol publicat in Women’s Health: „Inactivitatea poate avea efecte negative asupra creierului, somnului si organelor”. Stand pe scaun ne punem sanatatea in pericol, crescand riscul de a suferi de obezitate, cancer si boli cardiovasculare. Daca si tu esti una dintre persoanele care petrec mult timp la birou, ridica-te de pe scaun la fiecare 20-30 de minute si plimba-te 5 minute. Acest exercitiu iti va dezamorti muschii.

Sa nu uiti de crema cu protectie solara

Cercetarile recente arata ca 25% dintre celulele pielii normale dezvolta mutatii dupa ce au fost expuse la lumina soarelui si, prin urmare, riscul de a suferi de cancer de piele creste. Asadar, pentru a evita aceasta afectiune si alte neplaceri dermatologice, aplica pe tegument, de fiecare data cand iesi din casa, crema cu protectie solara.

Sa dormi suficient

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard, privarea de somn pe o lunga durata poate duce la probleme precum obezitate, diabet, boli cardiovasculare si chiar moarte. Lipsa somnului afecteaza capacitatea organismului de a produce hormonii care trebuie sa raspunda la stres, foame, metabolism si stare de spirit. 

 Ce ar trebui sa mai faci ca sa ai viata lunga?

–    Evita consumul excesiv de alcool

–    Include in alimentatie legumele si fructele

–    Mergi la control medical, in fiecare an

–    Practica sport

–    Relaxeaza-te

–    Gaseste-ti mai multe hobby-uri

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img