sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Obiceiuri surprinzatoare care pot duce la aparitia mai multor toxine in organismul tau

Distribuie:

Publicat:

Toxinele se afla peste tot in jurul nostru si nu le putem evita, insa exista cateva obiceiuri la care ar trebui sa fii mai atenta pentru a-ti proteja organismul. Toxinele sunt peste tot in jurul nostru si practic este imposibil sa le evitam pe toate. Daca ai inceput insa sa te gandesti la lucrurile pe care le faci si iti dauneaza, atunci ar trebui sa fii mai atenta la aceste obiceiuri zilnice care te pun in contact cu numeroase chimicale daunatoare organismului tau. Un lucru foarte important de stiut este faptul ca organismul nostru reuseste sa se detoxifieze singur, insa daca vrei sa ai mai multa grija de tine, incearca sa renunti la aceste obiceiuri:

1. Nu folosesti vesela speciala pentru cuptorul cu microunde. Este foarte usor sa iti incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde, sa iti pregatesti o gustare rapida, fara prea multe griji. Daca iti doresti insa sa introduci in corpul tau cat mai putine toxine, este indicat sa fii atenta la tipul de vesela pe care il folosesti pentru cuptorul cu microunde. Exista un motiv pentru care au fost create astfel de vase speciale. Daca folosesti o farfurie sau un recipient nepotrivit, la incalzire acesta poate elimina numeroase toxine in mancarea pe care o pregatesti.

2. Aprinzi lumanari parfumate si folosesti parfumuri de camera. Este placut sa ai o casa in care miroase mereu frumos, insa nu este deloc recomandat sa inspiri aceste parfumuri intreaga zi. Fiecare brand are ingrediente secrete pe care le foloseste, fara a fi obligat sa le publice, asadar nu poti cunoaste toate chimicalele continute de aceste produse. In plus, de-a lungul timpului, s-a demonstrat ca numeroase chimicale au o legatura cu hormonii si alergiile, asadar iti pot afecta serios organismul. Pentru a te bucura in continuare de o casa parfumata, incearca sa folosesti uleiurile esentiale si aeriseste cat de des poti.

3. Folosesti produse de curatare. Produsele de curatare sunt nelipsite din fiecare locuinta, insa acestea pot fi destul de periculoase pentur sanatatea ta. Ele pot aduce in aer diferite substante daunatoare, chiar si atunci cand nu sunt utilizate. Este indicat sa le depozitezi in locuri cat mai bine inchise si, totodata, acolo unde este posibil sa incerci sa inlocuiesti produsele chimice cu unele naturale, de exemplu otet si bicarbonat de sodiu.

4. Nu stergi praful. Praful este peste tot si desi pare inofensiv, acesta contine de multe ori particule toxice, de la diferite materiale si substante.

Nu ai cum sa impiedici aparitia acestuia, insa este recomandat sa aspiri o data sau de doua ori pe saptamana, sa folosesti filtre de aer si sa speli pe jos aproape zilnic. Totodata, este indicat sa iti schimbi incaltamintea atunci cand ajungi acasa.

5. Folosesti vase anti-lipire. Este minunat atunci cand omleta sau clatitele ies perfect, fara sa se lipseasca, insa aceste tigai pot fi periculoase pentru sanatatea ta, deoarece au substante chimice fluorurate. Din pacate, s-a dovedit ca acestea pot avea o legatura cu cancerul, probleme ale sistemului imunitar si chiar infertilitate. Daca esti cu adevarat ingrijorata si vrei sa faci o schimbare, in locul lor poti alege oale/tigai din fonta sau materiale ceramice.

6. Nu mananci produse organice. Este imposibil sa consumi doar produse organice, insa poti incepe prin a alege fructele si legumele care au mai putine pesticide. In fiecare supermarket vei gasi astfel de produse organice sau bio si, desi pot fi mai scumpe, gandeste-te in primul rand la sanatatea ta. Pesticidele pot fi toxice pentru creier si sistemul nervos, putand afecta si hormonii. Chiar si cele mai mici schimbari te vor ajuta sa ai un organism mai sanatos.

7. Folosesti produse de ingrijire cu ingrediente toxice. Daca te gandesti serios la toxinele care ajung in corpul tau, este momentul sa fii mai atenta si la produsele cosmetice. Citeste lista de ingrediente pentru fiecare produs, inclusiv pentru lotiunele de corp, fond de ten sau alte produse de makeup. Aminteste-ti ca pielea este un organ si tot ce aplici pe aceasta poate ajunge direct in sange, deoarece nu exista o bariera de detoxifere. sursa: elle.ro

S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img