marți, 19 martie, 2024

Obiceiuri zilnice care pun sanatatea in pericol: cum ne afecteaza dormitul pe burta si statul picior peste picior

Distribuie:

Publicat:

Dormitul pe burta, incrucisarea picioarelor sau consumul unei cantitati mari de apa sunt doar cateva din obiceiurile care pot pune sanatatea in pericol. Specialistii recomanda grija sporita in ceea ce priveste obiceiurile cotidiene.

Multe din obiceiurile zilnice care ni se par absolut banale ne pot pune sanatatea in pericol. Printre acestea se numara ameliorarea durerii menstruale prin metoda sticlei cu apa calda, prepararea popcorn-ului la cuptorul cu microunde sau dormitul pe burta, scrie BrightSide.me.

Incrucisarea picioarelor

Numeroase studiile confirma ca sedinta cu picioarele incrucisate are ca rezultat hipertensiunea arteriala, aparitia venelor varicoase si a leziunilor ale nervilor. Hranirea pasarilor Hranirea porumbeilor este una dintre activitatile preferate de parinti atunci cand ies in aer liber cu cei mici. Din pacate, nu este doar distractiv, ci si periculos. sansele ca o pasare sa poarte o boala contagioasa sunt de 50%. 

Ochelarii de soare de proasta calitate 

In incercarea de a economisi bani, producatorii folosesc un plastic ieftin care nu va protejeaza ochii de UV si care, in lumina puternica a soarelui, poate duce la arsura retinei. Plasticul folosit absoarbe o doza dubla de ultraviolete, care face purtarea ochelarilor si mai daunatoare.

Consumul unei cantitati prea mari de apa 

Cercetatorii sunt de parere ca nevoia de apa a organismului este diferita in functie de fiecare individ. Daca va miscati mult si faceti sport, beti mai multa apa, daca aveti probleme renale sau cardiovasculare, nu este recomandat excesul de lichide. 

Ameliorarea durerii menstruale prin metoda sticlei cu apa calda 

Aplicarea unei surse de cadura intr-un loc dureros este modul cel mai la indemana de a scapa de durere, dar exista o intreaga lista de afectiuni care in mod specific nu necesita utilizarea sticlelor cu apa fierbinte. Acestea includ menstruatia, inflamatia acuta in abdomen (apendicita, colecistita, pancreatita) si in primele cateva ore si cateva zile dupa arsuri sau leziuni. 

Prepararea popcorn-ului la cuptorul cu microunde

Nu este vorba de felul in care gatiti – este vorba despre continutul porumbului de uz casnic. Pericolul este aici intr-o substanta chimica numita diacetil. Este un ulei sintetic si o aroma 2-in-1. Vaporizandu-se la temperaturi ridicate, acesta ajunge in plamani si ii afecteaza. Puteti reduce riscul lasand popcornul sa se raceasca inainte de a fi consumat. 

Mancatul pe birou 

Exista diferite tipuri de locuri de munca, dar majoritatea nu sunt potrivite pentru a manca. Pe langa numeroasele bacterii ce pot contamina mancarea, mai trebuie tinut cont si de faptul ca mintea are nevoie de odihna iar corpul de putina miscare pentru a putea digera alimentele. 

Dormitul pe burta sau in pozitia fetus 

Acest obicei poate provoca probleme de sanatate, unele dintre ele destul de serioase. Cand dormiti pe o parte, in asa-numita pozitie fetala, impiedicati diafragma sa se miste liber, ceea ce provoaca diverse probleme, inclusiv dureri de spate si probleme pulmonare. Somnul pe burta este, la randul sau, chiar mai periculos, deoarece pune presiune asupra tuturor organelor, conducand pe termen lung la afectarea nervilor si agravarea problemelor de inima. Dormitul pe spate este cea mai naturala postura, insa ar trebui sa evitati aceasta pozitie daca suferiti de apnee in somn.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img