vineri, 29 martie, 2024

Obiceiurile alimentare care duc la ficat gras: La ce să fii atent

Distribuie:

Publicat:

Ficatul este un organ esențial care reglează substanțele chimice din sânge, produce bilă, metabolizează alimentele, stochează glicogenul, vitaminele și mineralele și procesează și excretă medicamentele, cu alte cuvinte, o adevărată uzină.

În comparație cu alte organe, ficatul are o capacitate de regenerare după deteriorare, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îi acordăm o atenție sporită, căci fără un ficat sănătos oricare dintre funcțiile acestuia ar putea fi compromise.

Astfel, obiceiurile de alimentație și de de băutură pot avea un impact drastic asupra funcției ficatului, motiv pentru care este important să facem alegerile nu doar în interesul ficatului nostru, cât mai ales în interesul stării de sănătate în ansamblu.

Care sunt cele mai rele obiceiuri alimentare

Consumul excesiv de zahăr

Este deja cunoscut faptul că zahărul procesat care se află în alimente și băuturi poate duce la efecte negative asupra sănătății. Acesta poate crește tensiunea arterială, crește inflamația cronică și în plus, duce la creșterea în greutate, diabet și boli ale ficatului gras (steatoza hepatică), toate acestea fiind legate de un risc crescut de infarct miocardic și accident vascular cerebral, potrivit specialiștilor.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img