marți, 19 martie, 2024

Obisnuiam sa arunc aceste pliculete de fiecare data, dar nici nu stiam cat de folositoare sunt

Distribuie:

Publicat:

Plicurile cu silicon, pe care le gasim adeseori in cutiile de incaltaminte, ajung la gunoi pentru ca le consideram inutile sau chiar toxice. Adevarul este nu exista nimic toxic in ele. 
Acestea sunt umplute cu o substanta numita dioxid de silicon, care nu trebuie mancata, insa poate fi de folos in gospodarie. Ele sunt niste saculete nontoxice, care vor usca orice din jurul lor.
Iata cum le poti intrebuinta:
1. Pune-le in rucsacul de sala
Scopul principal al acestor pliculete este sa absoarba umezeala extra si sa protejeze incaltarile. Locul preferat al bacteriilor este cel intunecat si umed, asa ca ele iti pot fi de ajutor in eliminarea umezelii din rucsacul de sala. Deasemenea, ele pot elimina si mirosul neplacut.
2. Pune-le intre prosoape
Elimina umezeala si mirosul neplacut al prosoapelor punand cateva plicuri de silicon in cabina de dus.
3. Salveaza-ti telefonul cazut in apa
Daca telefonul tau cade in apa si se uda, in loc sa il pui intr-un borcan cu orez, incearca acelasi lucru cu plicurile de silicon. Umple un borcan cu ele si pune-ti telefonul mobil acolo, va fi mult mai eficient.
4. Spune “adio” geamurilor aburite ale masinii
Cu siguranta preferata mea este aceasta, avand in vedere ca geamurile aburite ale masinii imi dau multa bataie de cap, mai ales in aceasta perioada rece. Acest lucru functioneaza la orice masina; te va salva cu siguranta in timpul iernii. In loc sa astepti ca aerul conditionat sa isi faca treaba, lucru care la modele auto mai vechi poate dura o vesnicie, pune niste plicuri cu silicon langa geam imediat. Vei vedea ca maine ferestrele tale nu vor mai fi incetosate. Este cea mai rapida metoda si vei castiga 10 minute, timp pe care il foloseai ca sa le cureti.
5. Protejeaza-ti trusa de machiaj
Fiecare femeie ar trebui sa aiba cateva plicuri cu gel de silicon in trusa de machiaj, pentru a impiedica degradarea pudrei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img