vineri, 19 aprilie, 2024

Ochiul uraganului Rick a atins uscatul pe coasta pacifică a Mexicului

Distribuie:

Publicat:

Ochiul uraganului Rick a atins coasta pacifică a Mexicului în cursul dimineţii de luni, generând viteze de 160 de kilometri pe oră şi ploi abundente, care ar putea provoca inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, informează Reuters.

Uraganul, care poate să dezvolte vânturi cu viteze susţinute de 165 de kilometri pe oră, se afla la o distanţă de 25 de kilometri nord-est de portul Lazaro Cardenas din statul mexican Michoacan luni la ora locală 07:00 (12:00 GMT), a anunţat NHC, al cărui sediu se află la Miami, într-un comunicat.

"O scădere rapidă în intensitate este aşteptată pentru astăzi, când uraganul Rick se va deplasa deasupra uscatului. Ne aşteptăm la o disipare a uraganului deasupra regiunilor muntoase din sudul Mexicului luni seară sau marţi", au adăugat specialiştii de la NHC.

Uraganul se va deplasa deasupra sudului Mexicului în cursul zilei de luni şi va aduce precipitaţii cuprinse între 12 şi 25 de centilitri pe metru pătrat, iar în anumite locuri peste 50 de centilitri pe metru pătrat în zone din statele Guerrero şi Michoacan în cursul zilei de marţi.

Ploile abundente "vor produce probabil viituri şi alunecări de teren", a avertizat NHC.

Agenţia pentru Protecţie Civilă din Mexic le-a recomandat locuitorilor din regiunile sudice din cele două state mexicane să rămână în locuinţele lor începând de duminică seară, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul Educaţiei din statul Guerrero a anunţat că şcolile din regiunile de coastă vor fi închise luni. Ploi intense, vânturi puternice şi valuri înalte au fost prognozate pentru regiunea Costa Grande.

Autorităţile din Guerrero şi Michoacan, precum şi cele din statele costiere Colima, Jalisco şi Nayarit au deschis adăposturi în zonele pentru care meteorologii au prognozat precipitaţii importante, a declarat un oficial guvernamental pentru postul Televisa News.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img