luni, 18 martie, 2024

Odihnă veșnică! Alexandru Arșinel a fost înmormântat. Ce s-a întâmplat în timpul ceremoniei, toată familia a fost martoră

Distribuie:

Publicat:

Marele actor Alexandru Arșinel ne-a părăsit la venerabila vârstă de 83 de ani. Maestrul a fost condus ieri pe ultimul drum, la Cimitirul Bellu din Capitală, de către toți cei care l-au iubit și apreciat pentru talentul său. Familia s-a asigurat că îi îndeplinește cea mai mare dorință.

Peste 200 de persoane au venit pentru a-şi lua rămas bun de la marele actor, iar reprezentanţii farmaciei Catena i-au adus o coroană cu un mesaj înduioșător

Înmormântare cu aplauze și lacrimi

Update 13.08: Familia și-a luat rămas bun de la actor și l-au putut vedea pentru ultima dată pe acesta. Sicriul a fost închis și așezat în cavou.

Update 13.00: Doar câteva momente mai sunt până când trupul neînsuflețit al artistului va fi pus în cavou. Familia, cei dragi și fanii au ajuns la cimitir, unde preotul cântă Sfânta Liturghie. Toți cei prezenți sunt înlăcrimați si trăiesc cu greu momentul despărțirii de maestrul Arșinel.

Printre personalitățile prezente la înmormântare se numără actorul Vasile Muraru și realizatoarea TV Mirela Vaida, dar și Gheorghe Turda. Soția marelui actor este prezentă și ea și este vizibil afectată de eveniment.

Actorul primește acum ultimele rânduri de aplauze din partea celor care l-au iubit. Sute de oameni au venit la cimitir pentru a-l vedea, pentru ultima dată, pe actorul lor favorit.

Soția actorului, un ultim omagiu

Soția actorului, Marilena, a fost omul pe care maestrul Arșinel l-a iubit cel mai mult. Femeia nu a putut sta departe de soțul ei nici acum, când a părăsit-o. Încă de la priveghi a stat nedezlipită de el, iar astăzi i-a adus și ea un ultim omagiu celui care i-a fost alături toată viața.

Este vorba despre o coroană de flori, confecționată din orhidee imperială albă și verde. Așa cum era de așteptat, pe ea este trecut și un mesaj emoționant, care nu a trecut neobservat de cei care participă la eveniment: „Te voi iubi mereu! Soția Marilena”, notează Libertatea.

Ce haine a ales familia pentru Arșinel

Marele actor va fi îngropat astăzi la Cimitirul Bellu din București, aici el unde și-a pregătit locul de veci, încă din anul 2014. Ceremonia va avea loc la ora 12.00, iar sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului se află până atunci la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”.

Actorul nu va fi îngropat pe Aleea Artiștilor, așa cum mulți se așteptau, ci pe aleea principală de lângă capela cimitirului, în apropiere de Aleea Scriitorilor. Arșinel și-a achiziționat locul de veci încă din timpul vieții, pentru a-i scuti pe copiii lui de deranj și pentru a le ușura munca.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine”, povestea Alexandru Arșinel.

Pe monumentul funerar i s-a gravat numele lui Alexandru Arșinel, dar și al soției lui, Marilena. A vrut ca și la sfârșitul vieții să fie alături de cea care a stat lângă el peste 50 de ani.

Familia s-a asigurat că îi respectă toate dorințele maestrului, iar una dintre ele a avut legătură cu ținuta acestuia, foarte importantă la înmormântare. Mai exact, și-a dorit să fie înmormântat în costumul cu pălăria și butonii favoriți, aspect de care familia s-a ocupat cu sfințenie.

La tristul eveniment sunt așteptate o mulțime de persoane, apropiați, colegi de breaslă sau oameni care, pur si simplu, l-au apreciat pentru talentul său și devotamentul pentru scenă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img