sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Șofer de camion sub influența băuturilor alcoolice

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea au identificat un șofer profesionist, care conducea un automarfar, deși era în stare de ebrietate. 

În data de 04 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, un cetățean din Republica Moldova, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o semiremorcă.

La controlul de frontieră, poliţiştii au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției Orașului Târgu Bujor, pentru a fi testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost însoțită la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, cu scopul prelevării de probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img