vineri, 26 aprilie, 2024

Şofer român arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – judeţul Timiş au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de către un cetăţean român, şase cetăţeni afro-asiatici.

Şoferul român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, deoarece a preluat migranţii din apropierea graniţei cu Serbia cu intenţiona de a-i transporta la Timişoara.

În data de 24.09.2021, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Jimbolia I.T.P.F. – Timişoara au observat un mijloc de transport care se deplasa cu o viteză foarte mare între localităţile Jimbolia şi Cărpiniş, şi care nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice efectuate de lucrătorii noştri.

Pe cale de consecinţă, echipajul format din poliţişti de frontieră a pornit în urmărirea autoturismului Dacia Logan MCV, înmatriculat în judeţul Bihor. Autoturismul în cauză, condus de un cetăţean român, cu domiciliul în judeţul Bihor, a fost oprit cu ajutorul unui echipaj din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al ITPF Timişoara.

Poliţiştii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau şase pasageri, toţi bărbaţi, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, toţi ocupanţii din microbuz au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 ani.

Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau a fi transportaţi la Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru şoferul autoturismului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img