joi, 25 aprilie, 2024

Șoferii care produc accidente mortale în Marea Britanie riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață. Detaliile reformei legislative

Distribuie:

Publicat:

Începând de marți, dacă produci un accident rutier mortal în Marea Britanie, riști să primești pedeapsa cu închisoarea pe viață. Modificarea legii în acest sens face parte dintr-o amplă reformă a justiției la care se lucrează de ani de zile.

Închisoare pe viață pentru șoferii care produc accidente mortale în Marea Britanie. Aceasta este pedeapsa maximă pe care o pot primi cei care produc un accident mortal în Regatul Unit, odată cu intrarea în vigoare a unor noi legi.

Închisoare pe viață, pedeapsa maximă pentru șoferii care produc accidente mortale în Marea Britanie

Potrivit BBC, o amplă reformă a justiției a intrat în vigoare duminică. Printre modificările majore aduse se numără și cea privind pedeapsa maximă pe care o poate primi un șofer care ucide în trafic. Astfel, judecătorii vor putea pronunţa condamnări pe viaţă pentru cei care ucid în trafic, inclusiv pentru şoferii care ucid în timp ce sunt sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. Până acum, pedeapasa maximă în aceste cazuri era de 14 ani de închisoare.

Totodată, s-au adus modificări și în privința infracțiunilor de vătămare gravă prin conducere neglijentă. Astfel, cei care provoacă răni pe termen lung sau permanente riscă să primească pedepse mai aspre.

Modificarile intră în vigoare marţi și se aplică infracţiunilor din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor. Irlanda de Nord are legi separate privind siguranţa rutieră.

Steve Gooding, directorul Fundaţiei RAC, speră ca pedepsele mai aspre să reducă numărul de accidente rutire fatale din Marea Britanie.

„Cei care se comportă fără a ţine cont de riscul pe care îl prezintă merită cele mai aspre pedepse atunci când acţiunile lor le fură vieţile altora. Omuciderea involuntară implică deja o pedeapsă maximă de până la închisoare pe viaţă, aşa că este greu de susţinut că uciderea cuiva cu o maşină nu justifică o posibilă sancţiune de severitate similară”, a spus Steve Gooding.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img