vineri, 29 martie, 2024

OFICIAL! Cand cresc PENSIILE romanilor? Anunt de ULTIMA ORA

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de finanteViorel Stefan a declarat in editia de duminica a emisiunii ”Punctul de intalnire” ca numarul firmelor infiintate este mai mare cu 5% in primele trei luni ale anului, in timp ce numarul de locuri de munca a crescut cu peste 40.000.

Daca ne uitam in cifre, constatam ca numarul firmelor care se inchid este in scadere, si fata de 2016, si fata de 2015. Numarul firmelor care se inregistreaza este in crestere – am putea spune ca rata de natalitate a firmelor este de 5% dupa 3 luni de guvernare. Pentru mine acesta este o dovada ca ceea ce ne-am propus sa facem, duce lucrurile in Romania spre bine. Daca in Romania astazi avem, in primele doua luni de zile, mai mult cu 44.000 de locuri de munca, inseamna ca obiectivul nostru de a realiza 200.000 de locuri in 2017 este unul fezabil. Acest lucru e reflecta si in cifrele bugetare. Pe primele doua luni ale anului constatam ca veniturile colectate pe baza cotelor de asigurari de pensii sunt in crestere cu peste 15%. Asta se traduce prin faptul ca bugetul de stat nu mai este obligat sa sustina atat de mult fondul de pensii”, a declarat Viorel Stefan.

Potrivit ministrrului finantelor, exista indicii clare ca fondul de pensii se consolideaza, astfel ca marirea punctului de pensie incepand cu a doua jumatate a anului este unul fezabil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img