vineri, 29 martie, 2024

OFICIAL China a castigat razboiul economic cu SUA: Asiaticii au vandut de 5.600 de miliarde de dolari, cu 100 de miliarde peste americani

Distribuie:

Publicat:

China va depăși Statele Unite și va deveni cea mai mare piață de retail din lume, în acest an, cu vânzări totale ce vor atinge 5.600 de miliarde de dolari, cu 100 de miliarde peste valoarea celor americane, relatează CNN, potrivit mediafax.

Rapida dezvoltare a comerțului electronic, dar și averea în creștere a populației au condus la majorarea retailului. Cele mai mari companii de comerț electronic, Alibaba și JD.com au avut un rol-cheie în dezvoltarea sectorului, peste 35%, sau circa 2.000 de miliarde de dolari din cheltuielile de retail urmând a fi făcute online, conform estimărilor eMarketer. Ponderea comerțului electronic este 11% în SUA.

Evenimentul de cumpărături online Singles Day organziat de Alibaba înregistrează vânzări mai mari decât Black Friday și Ciber Monday la un loc.

În același timp consumatorii chinezi resimt efectele încetinirii economice și ale conflictului comercial cu Statele Unite. Vânzările în retail sunt așteptate să crească în acest an cu 7,5%, față de 8,5% anul trecut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img