miercuri, 24 aprilie, 2024

OFICIAL! De cand putem calatori in CANADA fara vize

Distribuie:

Publicat:

Romanii pot calatori fara viza in Canada, incepand cu data de 1 mai, de la ora 16:00. Cetatenii romani eligibili pot depune o cerere pentru o Autorizatie de calatorie electronica (eTA), in loc de viza, pentru a calatori in Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian, arata Ambasada Canadei la Bucuresti, intr-un comunicat. Cetatenii romani care au detinut o viza canadiana in ultimii 10 ani sau detin in prezent o viza valabila care permite intrarea in SUA (nonimmigrant visa) vor putea depune cerere pentru eTA. Persoanele care nu indeplinesc aceste conditii vor avea nevoie in continuare de viza de vizitator. 
De asemenea, toti cetatenii romani vor avea nevoie de viza pentru a intra sau reintra in Canada cu automobilul, autocarul, trenul,vaporul, sau la bordul unui vas de croaziera.   

eTA va simplifica accesul multor cetateni romani in Canada. Depunerea cererii pentru eTA se face electronic si este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a carui finalizare dureaza cateva minute. eTA este valabila pentru o durata de pana la cinci ani si le permite calatorilor sa se deplaseze in Canada pe calea aerului oricat de frecvent, pe perioade scurte (in general de pana la sase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau calatorii de afaceri. In majoritatea cazurilor, eTA este acordata in cateva minute de la depunerea cererii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img