joi, 18 aprilie, 2024

OFICIAL! Decizie de ULTIMA ORA luata de ONU in legatura cu racheta lansata de Coreea de Nord

Distribuie:

Publicat:

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat marti in unanimitate Coreea de Nord pentru lansarea unei rachete pe deasupra insulei Hokkaido din nordul Japoniei, informeaza Reuters. Cei 15 membri ai Consiliului au declarat ca a fost un act “revoltator” si ca este “de o importanta vitala” ca Phenianul sa actioneze imediat si concret pentru reducerea tensiunilor.

De asemenea, Consiliul a cerut tuturor tarilor sa implementeze sanctiunile impotriva Coreei de Nord decise de Organizatia Natiunilor Unite. Rezolutia adoptata marti a fost redactata de Statele Unite si reafirma “angajamentul fata de o solutie pasnica, diplomatica si politica”. Documentul nu ameninta Phenianul cu noi sanctiuni. Unii diplomati au aratat, conform Reuters, ca Rusia si China – membri permanenti ai Consiliului de Securitate – considera ca doar lansarea unei rachete cu raza lunga de actiune sau un test nuclear ar impune alte sanctiuni.

Dupa reuniunea Consiliului, ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley, a declarat ca Washingtonul nu va permite Phenianului sa isi continue actiunile ilegale si va cere Coreei de Nord sa recunoasca “pericolul la care se expune” cand lumea intreaga este unita impotriva sa, anunta Agerpres. Cu aceeasi ocazie, reprezentantii diplomatici ai Rusiei si Chinei au cerut Statelor Unite sa renunte la desfasurarea sistemului antiracheta THAAD in Coreea de Sud; ambasadorul rus a insistat ca americanii sa reduca amploarea exercitiilor militare alaturi de sud-coreeni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img