marți, 23 aprilie, 2024

OFICIAL! Prima CONDAMNARE in scandalul care a cuprins FIFA!

Distribuie:

Publicat:

Un fost conducator al federatiei guatemaleze de fotbal, care pledase vinovat la acuzatiile de primire de mita in scandalul de coruptie din cadrul Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), a fost condamnat, miercuri, de un judecator federal din New York la opt luni de inchisoare, prima sentinta pronuntata in acest dosar, potrivit AFP.

Hector Trujillo (64 ani), fost secretar general la federatiei guatemaleze 2009 si 2015, ar trebui sa isi inceapa executarea pedepsei pe 20 noiembrie, in Florida, unde se afla pana acum eliberat pe cautiune. El a primit sentinta cu capul plecat si cu ochii in lacrimi, noteaza AFP. A fost prima pedeapsa dictata de judecatoarea Pamela Chen, care este insarcinata, in Brooklyn, cu acest dosar de coruptie. Aproximativ 40 de persoane au fost puse sub acuzatie in acest scandal care a izbucnit in mai 2015, zguduind fotbalul mondial si provocand plecarea fostului presedinte al FIFA, elvetianul Sepp Blatter, anunta Agerpres.

Doar trei persoane au pledat nevinovat la acuzatiile aduse, iar procesele lor urmeaza sa inceapa pe 6 noiembrie la New York, putand dura mai multe saptamani.

Arestat in decembrie 2015, cand se afla in croaziere in Florida, Trujillo a fost pus ulterior in libertate pe cautiune, iar in luna iunie a pledat vinovat la acuzatiile aduse. El a recunoscut ca a primit, alaturi de alti responsabili, circa 400.000 de dolari mita din partea societatii de marketing sportiv Media World, aflata la Miami, in schimbul drepturilor media si de marketing pentru meciurile jucate acasa de nationala Guatemalei in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018 si 2022. In cadrul intelegerii cu procurorul, Trujillo a recunoscut vinovat de frauda bancara si de luare de mita, doua dintre cele opt capete de acuzare care i-au fost aduse.

Trujillo a fost condamnat si sa restituie 415.000 de dolari federatiei guatemaleze, adica suma primita ca mita de Trujillo si de alti doi acuzati, Brayan Jimenez si Rafael Salgueiro. Totodata, Trujillo va trebui sa plateasca 175.000 de dolari guvernului american cu titlu de recunoastere a vinovatiei, iar dupa efectuarea pedepsei va fi trimis in Guatemala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img