vineri, 26 aprilie, 2024

OFICIAL! Romanii pot intra FARA VIZA in aceasta tara!

Distribuie:

Publicat:

Cetatenii din 80 de tari pot intra de acum inainte fara viza in Qatar, au anuntat miercuri autoritatile emiratului, transmite Reuters.

Intre aceste tari se numara Marea Britanie, SUA, Canada, India, Africa de Sud, Seychelles, Australia, Noua Zeelanda, dar si Romania.

Cetatenii din cele 80 de state care vor sa viziteze Qatarul nu mai trebuie sa solicite viza in prealabil, pentru ca vor putea intra gratuit, doar prezentand pasaportul, care trebuie sa mai fie valid inca minim sase luni, si un bilet care sa confirme intoarcerea in tara proprie sau continuarea calatoriei.

In functie de cetatenia vizitatorilor, acestia vor avea dreptul de a petrece fie un total de 90 de zile in Qatar, cu intrari multiple intr-o perioada de 180 de zile, fie un total de 30 de zile cu intrari multiple, intr-o perioada tot de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii pe inca 30. Romania face parte din prima categorie, alaturi de alte 32 de tari.

Hassan Al Ibrahim, presedinte interimar al Autoritatii pentru turism a Qatarului, a subliniat ca, prin faptul ca permite intrarea fara viza a cetatenilor din 80 de state, Qatarul devine “cea mai deschisa tara din regiune”. “Suntem incantati sa-i invitam pe vizitatori sa ne descopere ospitalitatea, mostenirea culturala si comorile nationale”, a adaugat acesta.

In noiembrie 2016, Qatarul a introdus o viza de tranzit gratuita, prin care pasagerii din orice tara aflati in tranzit prin Emirat pentru minim cinci ore pot ramane pana la 96 de ore (cinci zile), iar in mai 2017 Autoritatea pentru turism si QatarAirways au lansat +Qatar, un pachet care cuprinde si o noapte gratis intr-un hotel de 5 sau 4 stele la Doha, alaturi de o viza de tranzit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img