joi, 28 martie, 2024

OFICIAL! Se infiinteaza Liceul Romano-Catolic de la Targu Mures, cu predare in maghiara

Distribuie:

Publicat:

Senatul a votat astazi infiintarea liceului Romano-catolic de la Targu-Mures, proiect pentru care s-a intervenit direct de la Budapesta. Initiat de UDMR, proiectul a fost pus pe ordinea de zi imediat dupa vizita ministrului ungar de Externe la Bucuresti. Au fost 71 de voturi "pentru", 20 "impotriva" si 4 "abtineri". 

In decembrie, Camera Deputatilor a adoptat, cu 172 voturi "pentru", 69 "impotriva" si opt abtineri, proiectul de lege pentru infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures ca unitate de invatamant preuniversitar, cu predare in limba maghiara. Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic ca unitate de invatamant preuniversitar, cu predare in limba maghiara, parte a sistemului national de invatamant, prin divizarea partiala a Liceului "Bolyai Farkas" din Targu Mures. Potrivit proiectului, liceul dobandeste si pastreaza personalitatea juridica, prin derogare de la prevederile art. 19 alin. (1) lit. a din Legea Educatiei Nationale 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Schimbari de ULTIMA ORA in conducerea Senatului! Care sunt noii lideri

Scoala cuprinde clase de invatamant primar, gimnazial si liceal, filiera teoretica fiind organizata pe profilurile umanist si real, iar cea vocationala pe profilul teologic, specializarea cultul romano-catolic.

"Se infiinteaza Liceul Teologic Romano Catolic II Rákóczi Ferenc, denumit in continuare Liceul, ca unitate de invatamant preuniversitar cu predare in limba maghiara, parte a sistemului national de invatamant, cu sediul in localitatea Targu Mures, strada Mihai Viteazul nr. 15, corp B, judetul Mures, prin divizarea partiala a Liceului 'Bolyai Farkas' din Targu Mures', prevede textul adoptat.

Liceul este cuprins in reteaua scolara a municipiului Targu Mures incepand cu anul scolar 2018 – 2019 de catre Consiliul local Targu Mures, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img