News Flash:

OFICIAL: Tigari interzise in Romania!

3 Februarie 2019
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
69af7faf19b57c7f3a49d4b4e8d3b004

Vești proaste pentru fumătorii care aleg țigările aromate. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat interzicerea pe etape a țigărilor aromate în Uniune. Mai exact, din 20 mai 2020, aceste țigări trebuie să dispară!


Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat miercuri, 30 ianuarie, interzicerea progresivă a țigărilor aromate în Uniune, stipulată în Directiva Europeană antitabac adoptată în 2014, relatează AFP, citată de hotnews.ro.

”Interzicerea pe etape, la nivelul UE, a țigărilor aromate și a tutunului aromat de rulat a fost validată” arată Curtea în decizia sa, scrie hotnews.ro. Curtea de Justiție a UE a argumentat că această interdicție nu încalcă libera circulație a bunurilor.

Fără țigări aromate din 20 mai 2020


- Producătorii trebuie să fabrice pachetele de țigări conform noilor reguli, iar țigările mentolate, care sunt preferate în special de femei, vor mai putea fi comercializate până în 2019. Legea prevede și schimbarea aspectului pachetului de țigări. Acesta va avea o imagine grafică pe 65% din suprafață pachetului, aceste imagini vor fi pe ambele fete, că să nu mai fie posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun. De asemenea, aceste imagini trebuie schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo, în așa fel încât oamenii să nu se mai obișnuiască cu imaginile și să fie surprinși de alte imagini.
- Produsele cu aromă al căror volum al vânzărilor la nivelul întregii UE reprezintă 3% sau mai mult într-o anumită categorie de produse vor fi interzise treptat, iar din 20 mai 2020 trebuie să dispară.
- Totodată, va fi interzisă punerea pe piaţă a tuturor produselor din tutun care conţin aditivi speciali, precum vitamine, cafeină, taurina şi creează astfel impresia că un produs din tutun are un efect benefic asupra sănătăţii sau că prezintă riscuri mai mici pentru aceasta, dar şi a celor care conţin arome în capsule, filtru sau în alte caracteristici tehnice.

 

 


uniunii europen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1008 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046121 (s)