vineri, 19 aprilie, 2024

Olanda a transportat ajutor medical esential pentru Muntenegru

Distribuie:

Publicat:

Olanda a transportat miercuri 7 tone de echipamente medicale de la Beijing, din China, la Podgorica, în cadrul sprijinului eforturilor Aliaţilor pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, în urma unei cereri a Muntenegrului pentru asistenţă prin Centrul euro-atlantic de coordonare a răspunsului la dezastre al NATO, informează un comunicat al acestei organizaţii actualizat joi, potrivit Agerpres.

Transportul a fost efectuat cu un avion cargo. Echipamentele transportate includ măşti, mănuşi, ochelari de protecţie, viziere, termometre şi kit-uri de testare.

Un al doilea transport de materiale medicale finanţat de Olanda ar urma să fie organizat la începutul lunii mai.

Centrul euro-atlantic de coordonare a răspunsului la dezastre este principalul mecanism al NATO de răspuns la dezastre. Centrul operează non-stop, coordonând cererile din partea statelor membre şi partenere ale NATO şi ofertele de asistenţă în vederea gestionării consecinţelor unor crize majore precum pandemia de COVID-19.

La începutul lunii aprilie, Muntenegrul a primit măşti, combinezoane şi kit-uri de testare dintr-un alt stat membru al NATO, Turcia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img