joi, 28 martie, 2024

Olguta Vasilescu: Toate lefurile vor fi majorate cu 25% de la 1. ANUNTUL a fost facut in urma cu cateva momente

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, ii asigura pe bugetari ca salariile lor vor creste, conform programului de Guvernare. Ministrul Muncii spune ca toate lefurile vor fi majorate cu 25% de la 1 ianuarie 2018, transmite Romania TV.

“Sunt cateva categorii de bugetari care au primit luna aceasta majorari. Ma refer la mediu, armata, politie. Anul viitor din ianuarie sigur toata lumea intra cu 25%. Toti bugetarii vor avea o crestere minima de 25%. Cei din sanatate si din educatie vor avea o crestere mai mare”, a declarat Olguta Vasilescu.

Eventuala etapizare a cresterilor salariale depinde de amendamentele pe care le va aproba sau nu Parlamentul la Legea salarizarii, a afirmat marti premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a vorbit despre o posibila etapizare a cresterilor salariale prevazute in Legea salarizarii unitare, iar premierul Sorin Grindeanu a subliniat, marti, dupa o intalnire avuta la Ministerul de Interne, ca o decizie in acest sens a fi luata de Parlament, dupa ce vor fi facute toate calculele la Guvern pentru a putea fi estimata oportunitatea unei asemenea masuri.
“Tin sa ii multumesc public (ministrului Muncii, n.r.) pentru implicarea pe care o are (…) din perspectiva aprobarii in Parlament – probabil saptamana viitoare, in Camera Deputatilor, daca se va pastra acest calendar – a Legii salarizarii. Tin legatura cu dansa. Important e sa vedem anvelopa finala, dupa ce se aproba sau nu eventuale amendamente, sa facem calculele si sa vedem dupa aceea cum vom face. Poate etapizat, poate nu. E in functie si de ce aproba Parlamentul, Parlamentul e suveran”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img