vineri, 19 aprilie, 2024

Olimpici naționali din Episcopia Hușilor la Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”

Distribuie:

Publicat:

Etapa națională a Olimpiadei naționale interdisciplinare de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, secțiunea liceu, s-a desfășurat la Baia Mare, în perioada 4-8 mai 2022. Olimpiada propune o abordare interdisciplinară a conținuturilor celor două discipline, limba și literatura română și religie, la această olimpiadă participând elevi cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplinele limba și literatura română și religie.

În urma probelor susținute, elevii vasluieni au confirmat prin rezultate foarte bune la această competiție școlară: Drestaru Alexandra, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminecu” Bârlad a obținut mențiune, iar Rotariu Briana-Maria din clasa a IX-a a Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși și Ciolan Maria din clasa a XII-a, a Colegiului Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad au câștigat premii speciale.

Lotul olimpic a fost format din patru eleve, calificate la fiecare nivel de studiu, de la licee reprezentative ale învățământului vasluian: Rotariu Briana-Maria, clasa a IX-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesori îndrumători Stela Ghiță Enache, limba și literatura română, Ștefan Ciubotaru, religie; Rotaru Narcisa, clasa a X-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesori îndrumători: Ionela Pascal, limba și literatura română, Silviu Maftei, religie; Drestaru Alexandra, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminecu” Bârlad, profesori îndrumători: Camelia Stoica, limba și literatura română, și Ioana Laly Călin, religie; Ciolan Maria, clasa a XII-a, Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, profesori îndrumători: Lucy Ștefăniță, limba și literatura română, și Iulian Maxim, religie. Cele patru eleve au fost însoțite la Baia Mare de prof. Camelia Stoica.

Etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, secțiunea gimnaziu, se desfășoară la Suceava în perioada 11-15 mai 2022. Urăm succes lotului olimpic!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img