News Flash:

Om de afaceri din Vaslui, cercetat pentru bancruta frauduloasa

19 Iulie 2013
1915 Vizualizari | 2 Comentarii
arestat
Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetarile fata de Sorin S., in varsta de 43 de ani, din municipiul Vaslui, administratorul unei societati comerciale cu sediul in municipiul Vaslui, cu obiect principal de activitate producerea si comercializarea de mobilier.

In anul 2009 s-a dispus deschiderea procedurii de insolventa a societat ii comerciale respective, fiind desemnat un administrator judiciar. Ulterior, s-a dispus inceperea procedurii generale de faliment impotriva societatii respective, cu ridicarea dreptului de administrare debitorului.

In luna martie 2013, lichidatorul judiciar a formulat o plangere penala privind instrainarea in frauda creditorilor a bunurilor mobile proprietatea societatii comerciale. Din cercetarile efectuate de politistii de investigare a fraudelor a rezultat faptul ca, in anul 2012, Sorin S. a luat toate bunurile mobile din incinta a doua imobile din municipiul Vaslui (atelier de mobila si restaurant), apartinand societatii respective. Mai multe bunuri au fost vandute fara intocmirea documentelor de vanzare- cumparare, iar altele au fost depozitate in diverse locatii. In cauza a fost dispusa si o expertiza contabila pentru a se stabili daca bunurile identificate in anumite locatii au fost cuprinse in listele de inventariere intocmite de lichidatorul judiciar si in evidentele contabile ale societatii comerciale. Astfel, s-a constatat faptul ca valoarea totala a bunurilor identificate cu ocazia cercetarilor este conform raportului de expertiza contabila de aproximativ 42.700 lei.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca invinuitul a instrainat fara drept mai multe bunuri in timpul procedurii de insolventa a societatii comerciale (strung, mobilier, masini de gaurit, masina de slefuit, circular de debitat lemn, masina de prelucrat lemn, polizor, centrala termica, aparat aer conditionat, masini de cusut).

Faptele savarsite de Sorin S. intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de bancruta frauduloasa, fapt pentru care politistii de investigare a fraudelor au inaintat dosarul penal la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui cu propunerea de trimitere in judecata a invinuitului. In conformitate cu prevederile Legii 85/2006, privind procedura insolvent ei, instrainarea, in frauda creditorilor, in caz de insolventa a debitorului, a unei parti din active, constituie infractiunea de bancruta frauduloasa si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Sursa: monitoruldevaslui.ro

bancruta frauduloasa om afaceri vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

DenDyew  | #100726
DenDyew  | #100796
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041994 (s)